sâmbătă, 20 februarie 2010

Aqaba Adventure Divers

Aqaba Adventure Divers e situat in partea sudica a Golfului Aqaba, la aproximativ 12 km de orasul Aqaba. Este locul unde desertul intalneste marea, unica combinatie, pe care merita sa o experimentati. Este un loc prietenos, curat si plin de caldura. Nu este un hotel de 5 stele, dar este de departe un loc cu suflet, cele 15 camere sunt dotate cu aer conditionat, frigider, priveliste spre Marea Rosie si spre piscina. Un alt mare atu, decat sa te bata vantul si sa te gandesti inca la frig, sau sa te trezesti la 5:30 dimineata in zgomotul moscheilor care cheama la rugaciune, mai bine stai la caldura in Aqaba si esti in acelasi timp aproape si de a saptea minune a lumii, Petra, si de Marea Moarta sau de Locul Botezarii Domnului sau de Madaba cu harta mozaica sau de magia desertului Wadi Rum ce poarta si astazi faima lui Lawrence of Arabia.
Noi l-am vizitat in noiembrie 2009 cand am fost in Iordania in cautare de locuri speciale, care iti raman in suflet, pentru prietenii agentiei noastre. Si ne-a fermecat. Locatia este surprinzatoare. Situat la 50m de plaja si mare, este inconjurat in acelasi timp de desert. Piscina si barul aferent au un farmec aparte. Din camera (care are peretele dinspre mare din geam de sticla tip oglinda - poti privi in exterior dar nu te poate privi nimeni din exteriorul camerei) poti privi prin geam Marea Rosie si apusul de soare peste Muntele Sinai si Israel. Hemingway a avut Cuba, dar daca avea Aqaba, cine stie cate carti ar mai fi scris ;-)
Proprietarul resortului, domnul Talal, Master Dive Instructor, un bun profesionist, impreuna cu o echipa primitoare, prietenoasa si entuziasta au facut din acest loc - un loc din care iti e greu sa pleci acasa si din clubul de scufundari autorizat 5 stele PADI (atentie, nu hotel de 5 stele), cel mai prietenos si mai accesibil club (preturi rezonabile, echipament profesionist si nu e nevoie de un numar minim de doritori pentru a pleca la scufundari).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu